Psykologin yksilövastaanotto

Psykologin yksilövastaanotto lyhytterapeuttisella työotteella

Tarjoan asiantuntevaa ja ammattitaidolla toteutettua psykologin lyhytterapeuttista keskusteluapua ja -tukea elämän haasteellisiin tilanteisiin lähitapaamisina Helsingin Käpylässä tai etäyhteydellä iltavastaanottoaikoina. Psykologin vastaanotto on laillistetun terveydenhuollon ammattilaisen tarjoama palvelu ja psykologin vastaanotolle voit tulla esimerkiksi haasteellisissa elämäntilanteissa, kuten elämän erilaisissa kriiseissä ja käännekohdissa.

Vastaanotollani käsitellään esimerkiksi seuraavia teemoja:

  • Vaativuus, itsekritiikki, suorittaminen ja perfektionismi (irtaantuminen ja uusien toimintamallien opettelu)
  • Itsemyötätunto ja joustavuuden vahvistaminen
  • Stressin säätely ja palautuminen
  • Jaksaminen (esim. työssä, opinnoissa, arjessa), sekä lievät uupumusoireet
  • Elämäntapamuutoksen psyykkiset tekijät
  • Tunteet, tunteiden säätely ja tunnetaidot

Työni pohjaa tutkittuihin ja näyttöön perustuviin menetelmiin (mm. kognitiivisen käyttäytymisterapian, kognitiivis-analyyttisen viitekehyksen ja hyväksymis- ja omistautumisterapian lyhytterapeuttiset menetelmät). Työskentely perustuu aina asiakkaan tilanteen yksilölliseen kartoittamiseen ja analyysiin, ja käytetyt työskentelytavat sekä -menetelmät valitaan asiakkaan tarpeet, tilanne ja toiveet huomioiden.

Psykologina olen lämmin, aktiivisesti kuunteleva ja ystävällinen. Uskon inhimillisyyteen ja ihmisten kohtaamiseen. Minun seurassani ei tarvitse jännittää ja usein hymähdämmekin yhdessä vastaanotolla jollekin ihanalle oivallukselle ja elämän kommellukselle. Uskon, että lämmin ja toimiva vuorovaikutussuhde on kaikista keskeisin osa toimivaa yhteistyötä ja luottamuksen rakentumista. Kunnioitan vahvasti asiakkaitani juuri sellaisina kuin he ovat ja sopeutan valitut työskentelytavat ja työskentelyn etenemisen asiakkaan tarpeisiin, ja käytän joustavasti useita eri menetelmiä työssäni.

Voit ottaa rohkeasti yhteyttä jo tänään, niin varataan yhdessä tutustumiskäynti ja tehdään suunnitelma. 


Huomaathan, että en tee lyhytpsykoterapiaa tai kuntoutuspsykoterapiaa. 
USEIN KYSYMYTYT KYSYMYKSET

Kuka voi hakeutua vastaanotolle?

Psykologin vastaanotolle voi hakeutua kuka tahansa täysi-ikäinen omasta hyvinvoinnistaan kiinnostunut. Et tarvitse vastaanotolle tullaksesi lähetettä tai diagnoosia. Halu keskustella turvallisesti luotettavan ammattilaisen kanssa riittää.

Millaisissa tilanteissa kannattaa varata aika psykologin tarjoamaan lyhytterapiaan?

Vastaanotolle kannattaa tulla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Oman mielen huoltaminen on tyypillisin syy hakeutua vastaanotolle. Lisäksi lievät uupumus, ahdistus- ja mielialaoireet, suorittamisen kierre, itsekritiikki tai halu tehdä hyvinvointia tukeva muutos voivat olla syitä, jonka takia psykologin vastaanotolle hakeudutaan.

Mitä käynneillä tapahtuu & kuinka monta tapaamiskertaa kannattaa varata?

Ensimmäinen käynti on aina tutustumiskäynti, jossa jäsennämme ja kartoitamme tilannettasi, sekä luomme alustavan suunnitelman ja tavoitteet yhteiselle työskentelylle. Suunnitelmassa pohditaan yhdessä myös käyntijakson pituus. Tyypillisesti käyntijakson pituus on noin 3-10 käyntiä. Joskus yksi käyntikin riittääVastaanottokäyntien varsinaiset sisällöt muodostuvat aina asiakkaan tarpeiden ja toiveiden pohjalta, niin, että ne hyödyttävät asiakasta kaikista eniten toivotussa muutoksessa. Käymme tapaamisilla läpi juuri niitä asioita ja kokemuksia, jotka tuntuvat sinusta tärkeiltä ja merkityksellisiltä.

Kuinka tiheät tapaamisvälit ovat?

Tapaamisvälien tiheys sovitaan aina yhdessä. Voimme tavata viikoittain, kuukausittain tai jotain siltä väliltä.

Missä kirjaukset näkyvät?

Kaikista tapaamisista kirjataan asiakaskäynti terveyspalveluiden mukaisesti lain edellyttämällä tavalla, mutta kirjaukset eivät mene Kantaan. Kirjausten käsittely tapahtuu voimassa olevien rekisteri- ja tietosuojamääräysten mukaisesti (tietosuojaseloste löytyy etusivulta). Kirjaukset ovat salassa pidettäviä ja luottamuksellisia.

Kuinka valmistautua etätapaamiselle?

Tapaamista varten tarvitset rauhallisen tilan, jossa voit keskustella mieltäsi askarruttavista asioista avoimesti. Lisäksi tarvitset laitteen (tietokone, puhelin, tabletti) jossa on mikrofoni ja kamera, sekä toimiva nettiyhteys. 

Haluaisin varata lähitapaamisajan, kuinka toimin?

Vastaanottotilani sijaitsevat Helsingin Käpylässä. Ota yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta, niin keskustellaan yhdessä tilanteestasi lisää, ja sovitaan aika tutustumiskäynnille.

Kuinka laskutus toimii

Laskutus tapahtuu kerran kuussa sähköpostitse. Kuukauden lasku on mahdollista jakaa kahteen maksuerään.


Jäikö jokin pohdituttamaan? Ota yhteyttä sähköpostitse info@emmiarponen.com tai alta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta.


Hinnasto

Tutustumis- /ensikäynti 60 min

80e

Vakiokäynti 45 min 

90e

Vakiokäynti 60 min

110€


Ajanvaraus & tiedustelut

Toimipisteen sijainti